Prešovské dobrovoľnícke centrum udeľovalo Krajské srdce na dlani

26.11.2010 Prešov

Prešov 26. novembra (TASR) - Osobnosti z východného Slovenska a Zakarpatskej oblasti Ukrajiny si v Prešove prevzali cenu Krajské srdce na dlani.
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) už po deviaty raz udeľovalo morálne ocenenie dobrovoľníkom, ktorí svojou dlhoročnou prácou, prejavom solidarity či výnimočným činom nezištne pomáhajú iným, alebo pozitívne ovplyvňujú svoje okolie.
\"Mnohokrát ani netušíme, že v našej bezprostrednej blízkosti sa pohybujú ľudia, ktorí bez nároku na akúkoľvek odmenu pomáhajú ľuďom v núdzi, pri neočakávaných udalostiach, alebo pravidelne pracujú na zlepšení života v našom okolí. Všetci si zaslúžia naše uznanie, \" uviedla koordinátorka PDC Juliana Hajduková.
Komisia, v ktorej boli zastúpení predstavitelia samospráv, občianskych združení, Prešovskej univerzity a médií, dostala dovedna 13 návrhov na udelenie ceny jednotlivcom a tri nominácie kolektívov, ktorí sa angažujú na území Prešovského kraja.
V Parku kultúry a oddychu si vo štvrtok (25.11. ) prevzala cenu za organizovanie dobrovoľníkov pracovníčka Hospicu Matky Terezy v Bardejove Anna Sabolová, ďalším oceneným bol dobrovoľník z prešovského regionálneho pracoviska Únie nevidiacich a slabozrakých SR Emil Samoľ. Srdce na dlani udelili aj Danielovi Strelcovi z OZ biskupa P. P. Gojdiča v Prešove, Popradčanke Agnese Zelenej – členke Občianskeho združenia na pomoc telesne a mentálne postihnutým deťom, a dlhoročnej dobrovoľníčke Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Kristíne Voralovej z Trebišova.
Mimoriadnu cenu odovzdali 83-ročnej Ľudmile Peukerovej zo Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Prešove, ktorá sa viac ako 20 rokov venuje integrácii zdravotne hendikepovaných a sociálne znevýhodnených občanov.
\"Ocenenie získala aj skupina technikov Asociácie samaritánov Slovenskej republiky so sídlom v Starej Ľubovni: Vasil Dzadik, Peter Sroka a Štefan Joštiak. Tí sa ako dobrovoľníci venujú pomoci starším a osamelým občanom a zavádzajú novú službu \"domáce tiesňové volanie\", povedala Hajduková.
Novinkou tohto ročníka bolo aj oceňovanie dobrovoľníkov zo Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, ktorých výber sa realizoval v Užhorode. Ocenenie si v Prešove prevzali Oksana Matsak, Iryna Ilienko a Diana Sičak.
 

Vyberte región

mark